Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Tankar tar form

Fredrika Linder / Nackasalen i Nacka stadshus

Snabbfakta

Konstverkets titel: Tankar tar form
Placering: Nackasalen, Nacka stadshus
Konstnär: Fredrika Linder
Material: Glas, silikon, akryl och flerfärgade lysdioder
Invigningsår: 2016
Ansvarig: Nacka kommuns konstsekreterare Nanna Leth, Nacka konst

Om konstverket

I Nackasalen ventileras tankar och visioner. Där föds idéer och där tas beslut. Tankar tar form. Formationerna stiger uppåt över människorna i rummet. Vissa tankar stannar där - en solitär svävande tankeform. Andra tankar möter nya - och mer intrikata former uppstår. Somliga tankar blir till visioner. Vissa stannar vid bara en idé. Andra idéer blir till beslut. Ett kluster av dedikerade människors engagemang och slingriga beslutsprocesser gestaltas i verket Tankar tar form, bestående av abstraktioner i glas monterade på en karta av Nacka.

I taket kring Nackasalens högra hörn hänger objekt av glas, sfäriska formationer - solitärer och sammanlänkade kedjor. De upplevs sväva i riktning mot en laserskuren akrylskiva som är placerad på rummets högra vägg. Skivan har formen av Nacka kommun. Lysdioder vars ljus och färgnyans skiftar speglar den energi och kraft som finns i salens engagerade människor.

Om konstnären

Fredrika Linder, född 1968, bor och arbetar i Nacka.

Linder har utbildats inom keramik och glas på Danmarks designskola, Keramik och Glas på Konstfack i Sverige, Pilchuck glasschool i USA och Northlands Creative Glass i Skottland.
Hennes konst visas regelbundet på utställningar både i Sverige och internationellt. Listan på offentliga utsmyckningar och gestaltningsuppdrag från bland annat kommun och landsting börjar på Stockholms universitet år 2000 och växer sig stadigt längre. Linder har tilldelats flertalet stipendier genom åren och 2009 utsågs hon till årets Nackakonstnär.

För mer information, vänligen besök Fredrika Linders hemsida: www.fredrikalinder.com

Hitta till konstverket

Sidan uppdaterades: