Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ny Riskklassning 2024

Här har vi samlat länkar med information om den nya riskklassningsmodellen, som kommer att användas från och med 2024. Under 2023 behöver samtliga livsmedelsverksamheter lämna in nya uppgifter till kommunen via vår e-tjänst.

Nya Riskklassningsmodellen

Den nya riskklassningsmodellen utgår från andra uppgifter än den tidigare. Livsmedelsföretag kommer därför att behöva lämna nya uppgifter till sin kontrollmyndighet, och alla anläggningar kommer att omklassas enligt den nya modellen under 2023.

På Livsmedelsverkets hemsida finns mer information hur den nya riskklassningsmodellen är uppbyggd, varför den har tagits fram samt exempel på riskklassningar för olika typer av livsmedelsverksamheter.

Här kan ni läsa mer på Livsmedelsverkets hemsida.

Vad behöver jag som företagare göra?

Under 2023 kommer du att behöva lämna in uppgifter om företagets verksamhet och dess hantering av livsmedel. Nacka Kommun har en digital tjänst via vilken du behöver skicka in din information.

Kontakta livsmedelsgruppen om du behöver diskutera något i din anmälan. Kontaktinformation finns högst upp på sidan.

Du anmäler att du vill registrera en livsmedelsanläggning via vår e-tjänst nedan. Vid frågor kontakta Stadsbyggnadsservice, 08-718 80 00.

För att öppna och sedan signera din anmälan krävs det ett personligt BankID eller annan e-legitimation.

BankID används för säker hantering av data av Skatteverket, Försäkringskassan och många andra myndigheter. Om du inte redan har en e-legitimation eller mobilt bankID skaffar du det via din bank eller Telia. Om du använder internetbank tar det som regel bara ett par minuter att ladda ner en e-legitimation/mobilt bankID.
Information om hur du skaffar mobilt BankID

Lämna Uppgifter Riskklassning 2024


Kommer det att kosta att lämna nya uppgifter för omklassningen?

Nej, omklassningen kommer inte att kosta något för dig som företagare i Nacka Kommun.

Sidan uppdaterades: