Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Trygghetskamera

En trygghetskamera är en kamera som installeras i ditt hem. Genom kameran kan behörig personal göra tillsynsbesök utan att störa eller riskera att väcka dig. Du kan få tillsyn via kameran en eller flera gånger per natt.

Vem kan få en trygghetskamera?

kamera.jpg

Du som har fått tillsyn på natten beviljad, men inte har behov av andra insatser som till exempel hjälp vid toalettbesök, kan få tillsyn genom en trygghetskamera. Du skriver på ett skriftligt samtycke innan kameran
installeras.

Vilka är fördelarna?

  • Du slipper bli störd när du sover.
  • Risken för fallolyckor minskar eftersom din nattsömn inte blir störd.
  • Du får samma trygghet och hjälp med en trygghetskamera som vid traditionell tillsyn, men slipper att ha personer som kommer in i ditt hem.

Överenskomna tider

Tillsynen sker på de tider som vi bestämt tillsammans, övrig tid är kameran avstängd. Det är medarbetare på kommunens nattpatrull som gör tillsynen. De tittar via kameran att allt är lugnt och tryggt. Om nattpatrullen inte kan se dig via trygghetskameran vid den bestämda tidpunkten görs en ny tillsyn efter några minuter. Om du då inte syns eller om nattpatrullen ser något som inte stämmer åker nattpatrullen hem till dig.

Om kameran

Kameran är cirka 15 centimeter hög och placeras hemma hos dig. Inga bilder lagras och trygghetskameran är helt ljudlös. Kameran har ingen ljudupptagning och det går inte att prata genom den. När kameran gör sin tillsyn är den igång i 30 sekunder.

Hög säkerhet

Säkerheten är hög och användandet av kameror är hårt reglerat av Datainspektionen. Kommunen har säkerhetslösningar för att förhindra att obehöriga kan ta sig in i de skyddade systemen.

Har du frågor?

Här hittar du svar på de vanligaste frågorna om trygghetskamera.

Du kan också kontakta din biståndshandläggare på telefon 08-718 80 00 (växel).

Sidan uppdaterades: