Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Lekskulptur

Karin Lind / Bagarsjöns förskola

Snabbfakta

Konstverkets titel: utan titel
Placering: Bagarsjöns förskola
Konstnär: Karin Lind
Material: Betong
Storlek: 150 cm hög och 180 cm i omkrets
Invigdes år: 2001
Foto: Helena Strandberg Konservator AB

Om konstverket

Bagarsjöns förskola ringas till hälften in av en skogsdunge som fortsätter ner mot sjön. Skolgårdens inhägnad löper runt förskolans byggnader och inkluderar några av träden. Här, i skogsdungens mynning står en skulptur. Dess organiska former smälter in i landskapet, samtidigt väcker de nyfikenhet.


Foto: Helena Strandberg Konservator AB

Skulpturens mjukt slipade yta påminner om en rundad natursten. Den ruvar på ett krypin. Graciöst äggformade väggar av grå betong kupar sig runt en spiralformad öppning. En smal stig leder in till ett litet gömme. Här är det trångt för vuxna kroppar, avskilt och mäktigt för barnen och deras lekar.

Foto: alla bilder förutom den längst upp till vänster är tagna av Helena Strandberg Konservator AB

Om konstnären

Karin Lind, född 1959, är verksam och bosatt i Stockholm.
I grunden har Karin Lind en masterexamen (1983) i skulptur från Konstfack samt en scenografiutbildning (1989 - 92) från Dramatiska Institutet. Därefter har Lind successivt byggt på sin utbildning med flertalet kurser inom skulptur, arkitektur och nya media på Kungliga konsthögskolan. 2004 – 2007 forskade Lind på konstnärlig grund vid Dramatiska Institutet i Stockholm. Hon har gett ett flertal föreläsningar på konst-, arkitekt- och designskolor i Sverige och internationellt samt undervisat på Dramatiska Institutet och Beckmans designhögskola.

Karin Lind är verksam som konstnär och scenograf, hennes meritlista av utställningar, offentliga uppdrag och scenografier sträcker sig långt utanför landets gränser.
För Nacka kommun har Karin även skapat verket Upp och ned på Sågtorpsskolan.

Karin Linds arbete smälter många gånger samman med kollegan Simon Hägglunds i konstnärsduon SIMKA. SIMKA förenar Karin Linds och Simon Hägglunds kunskaper om skulptur, scenografi samt landskapsarkitektur. De leker med vardagliga fenomen och performativa element. Det som utgör kärnan i verksamheten är utforskning och gestaltning av olika rumsligheter och platser samt mänskliga relationer. De arbetar med gestaltningar av offentliga och privata, urbana och solitära, mellan och upplösta -rum.

På skulpturförbundets medlemssidor kan du läsa mer om Karin Lind.

Hitta till konstverket

Sidan uppdaterades: