Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Arbeta inom LSS

Är du lyhörd, lugn och flexibel? Då kan arbete inom LSS vara något för dig! När du arbetar inom LSS arbetar du som stöd åt personer med funktionsnedsättningar. 

LSS står för lagen om stöd och service. När du arbetar inom LSS arbetar du som stöd åt vuxna som bor på grupp- och servicebostäder, inom daglig verksamhet, personlig assistans, korttidsverksamhet eller korttidstillsyn för barn och ungdomar.

Här kan du läsa mer om olika typer av jobb inom LSS!

Grupp- och servicebostäder

Är du intresserad av att arbeta inom våra LSS-bostäder? Då söker vi dig som är pedagogisk, lugn och kan skapa en trygghet runt kunderna. Du behöver vara mån om att ge god service och kan anpassa ditt arbetssätt efter varierande situationer. Här kan du arbeta dag, kväll, helg eller vaken natt. Alternativt dag, kväll, helg och sovande jour.

I verksamheterna bor vuxna med olika behov av stöd och service. Som medarbetare är du med och skapar förutsättningar för trygghet, personlig utveckling och goda levnadsvillkor. Arbetsuppgifterna är varierande och utgår från kundernas individuella behov och självbestämmande. Exempel på arbetsuppgifter är att ge stöd och service vid inköp, matlagning, städning, personlig omvårdnad och hygien, dag- och veckoplanering samt medverka i viss fritidssysselsättning.

Det finns i dagsläget sju gruppbostäder och fyra servicebostäder som drivs av Nacka kommun.

Läs mer om våra grupp- och servicebostäder

Daglig verksamhet

Vill du jobba inom daglig verksamhet behöver du vara lyhörd, lugn, pedagogisk och ha ett flexibelt förhållningssätt. Ditt arbete och agerande skall alltid ha individens behov i fokus. Här arbetar du dagtid, måndag-fredag.

Som medarbetare inom daglig verksamhet är dina arbetsuppgifter att stödja deltagarna genom att planera, iordningställa och handleda dem efter varje individs behov. Det kan innebära stöd i social aktivitet, måltider och hygienrutiner.

Målet med daglig verksamhet är att erbjuda en meningsfull sysselsättning i grupp utifrån deltagarnas behov och förmåga. Innehållet bygger på aktivitet som bland annat ska bidra till ökad social färdighetsträning.

Arbetet sker strukturerat och pedagogiskt med deltagarna, både enskilt och i grupp. Deltagarna erbjuds olika sysselsättningar, alltifrån natur och miljö, utevistelser, bild och form, matlagning, musikverksamhet till rörelseträning.

Nacka kommuns fyra dagliga verksamheter finns centralt i Nacka, Saltsjö-Boo och i Velamsunds naturvårdsområde.

Läs mer om våra dagliga verksamheter

Korttidsboende

Vill du jobba på Nyckelvikens korttidsboende så söker vi dig som är engagerad och initiativrik samt har ett genuint intresse för barn och ungdomar. Då vissa barn och ungdomar kan vara känsliga för olika intryck och uppleva stress, är det viktigt att du som person kan inge ett lugn och agera flexibelt. Du tycker det är roligt att jobba med målgruppen och har alltid individens behov i fokus. Här arbetar du dag, kväll, helg och vaken natt.

Korttidsboendet eftersträvar att vara så hemlikt som möjligt. Förutom att hjälpa till med morgon- och kvällsrutiner före/efter skola och förskola, vilket bland annat innefattar omvårdnad, så ingår det även att laga mat, städa och göra utflykter på helgerna.

Nyckelvikens korttidsboende ligger bara ett stenkast från Nyckelvikens naturreservat med tillgång till stor trädgård. Boendet är uppdelat i två enplansvillor, där den ena villan är för yngre barn och den andra för ungdomar och unga vuxna.

Hit kommer barn och ungdomar upp till 24 år med olika funktionsnedsättningar som omfattas av LSS för att avlasta familjerna i korta perioder. Målsättningen är att barnen och ungdomarna ska få en meningsfull fritid utifrån deras behov och förutsättningar.

Läs mer om Nyckelvikens korttidsboende

Korttidstillsyn

Vill du arbeta på Saltängens korttidstillsyn så söker vi dig som är engagerad, lyhörd, pedagogisk och arbetar utifrån ett flexibelt förhållningssätt. Du har ett genuint intresse för målgruppen och är kreativ med förmåga att hitta på nya aktiviteter för ungdomarna. Ditt arbete och agerande ska alltid ha individens behov i fokus. Här arbetar du vardagar dagtid.

Saltängens korttidstillsyn är en verksamhet som riktar sig till skolungdomar mellan 13-21 år med funktionsnedsättningar som omfattas av LSS. Målsättningen är att alla ungdomar ska få en meningsfull fritid utifrån den enskildes behov och förutsättningar. Här är du med och stöttar ungdomarna vid fysiska och sociala aktiviteter, måltider samt omvårdnad.

Läs mer om Saltängens korttidstillsyn

Personlig assistans

Som personlig assistent är det viktigt att hitta balansen i när och hur mycket stöd kunden behöver vid olika tillfällen och situationer. Därför söker vi dig som är flexibel, engagerad och ansvarstagande med en förståelse för andra människor. Här jobbar du dag, kväll, helg och natt.

Som personlig assistent arbetar du i kundens hem för att stödja kunder med funktionsnedsättning att leva ett så självständigt liv som möjligt utifrån den enskildes behov, intressen och förutsättningar. Det kan handla om att hjälpa kunden att sköta personlig hygien, äta, klä sig och stötta vid olika aktiviteter utanför hemmet. Arbetet som personlig assistent är mycket varierande då varje kund har sina individuella behov av stöd.

Läs mer om vår verksamhet inom personlig assistans

Sidan uppdaterades: