Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Ansök om plats i förskola och pedagogisk omsorg

Här hittar du information om att välja förskola och pedagogisk omsorg. Observera att valet görs på lite olika sätt beroende på om du är folkbokförd i Nacka eller inte. Om du redan har gjort ditt val och vill ändra eller lägga till något loggar du in på Nacka kommuns e-tjänst Nacka24 och gör ändringarna därifrån.
 1. Hitta och jämför förskola och pedagogisk omsorg

  Om du inte redan nu vet vilka förskolor eller anordnare av pedagogisk omsorg du vill välja för ditt barn kan Jämföraren ge dig underlag för att kunna göra ett bra kundval.

  Jämföraren innehåller fakta om anordnarna och olika kvalitetsmått hämtade från enkätundersökningar och statistik. Du kan även söka fram vilka anordnare som finns i de olika kommundelarna och förskolor med speciell pedagogik.

  Du når Jämföraren via länkarna nedan.

 2. Gör valet på webben

  Vägen in i e-tjänsten där du väljer förskola är lite olika beroende på om du och din familj redan är folkbokförd i Nacka eller inte.

  Klicka på den länk nedan som passar in på din familj för att komma till rätt inloggningssida:

  När du kommer in på Nacka kommuns e-tjänst Nacka24 kan du välja upp till fem anordnare. Vi rekommenderar att du gör fem val eftersom det ökar dina möjligheter att få en plats som du själv valt.

  *I e-tjänsten finns personuppgifter för de personer som är folkbokförda i Nacka. Du som inte är folkbokförd i Nacka behöver börja med att göra en kontoansökan för att vi manuellt ska registrera dig i e-tjänsten. Vi lägger samtidigt upp personuppgifter för de barn som du är vårdnadshavare för enligt Skatteverkets uppgifter.

  Du får en bekräftelse med e-post att kontoansökan är godkänd - oftast inom en arbetsdag. Då går du tillbaka till den här sidan och loggar in med Mobilt BankID. Använd länken "Klicka här om du bor i Nacka".

 3. Vad händer sedan?

  Platserbjudande visas på din personliga sida i Nacka kommuns e-tjänst Nacka24. Erbjudandet skickas även ut med e-post eller vanlig post, beroende på dina inställningar i e-tjänsten.

  Det är därför mycket viktigt att du har aktuella kontaktuppgifter i e-tjänsten Nacka24. Titta gärna en extra gång att det telefonnummer och den e-postadress som du har lagt in i e-tjänsten är aktuella!

Sidan uppdaterades: