Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Gymnasieskola

Ansök om plats i gymnasieskola

 1. Val som görs under valperioden i januari-februari

  Gymnasieantagningen Storsthlm är ett gemensamt antagningskansli för hela Stockholms län. Kansliet ansvarar för antagningen till de kommunala och fristående gymnasie- och gymnasiesärskolorna.

  All information, inklusive viktiga datum och vanliga frågor och svar hittar du på Storsthlms webbsida.

  Gå till webbsidan för Gymnasieantagningen STORSTHLM
 2. Omvalsperiod

  Strax efter att det preliminära antagningsbeskedet skickats ut öppnas gymnasievalet igen och det finns då möjlighet att göra ett omval. Omvalsperioden brukar vara från mitten av april till mitten av maj. Exakta datum hittar du på Gymnasieantagningens webbsida Viktiga datum.
  Länk till sidan Viktiga Datum

 3. Val och byten under resten av året

  De flesta val görs under den årliga valperioden som infaller från mitten av januari till mitten av februari samt omvalsperiod från mitten av april till mitten av maj.

  Om du vill välja skola utanför denna period - till exempel om du har flyttat till Stockholms län eller om du vill byta skola - kontaktar du den skola du är intresserad av för att höra om de har plats samt hur du gör för att välja skolan.

  Jämförelsesidan för alla gymnasieskolor i Stockholms län är tillfälligt ej i funktion. Du kan jämföra skolorna i Nacka via den här länken.

Sidan uppdaterades: