Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nytida Stöd & Resurs AB

KONTAKTA ANORDNAREN DIREKT

Högås

Adress: Lundagatan 5, 171 63 Solna

Telefon: 08-579 17 200

E-post: info@nytida.se

Kontaktperson: Hanan Ennajmaouy, verksamhetschef
Mobil: 070-743 95 41
E-post: hanan.ennajmaouy@nytida.se

Driftsform: Aktiebolag
Organisationsnummer: 556434-5691

Hemsida: https://nytida.se/verksamheter/korttidsverksamheten-hogas/

Tjänster

  • Korttidsvistelse, helger
  • Läger

adress

Högås kollogård, Vårdinge by, 150 21 Mölnbo

Beskrivning av lokaler och utemiljö

Korttidsverksamheten i Stockholmsområdet sker på Högås kollogård utanför Mölnbo, sex mil söder om Stockholm. Kollogården utgörs av ett stort hus i lantlig och sjönära miljö.

På Högås finns många sovrum. Det finns möjlighet att dela rum med kamrater eller bo själv, allt efter behov. Här finns också gott om gemensamma utrymmen med tv, tevespel, datorer och biljardbord. Vi har också plats för skapande verksamhet, såväl i huset som i ”garaget” och ”Snickis”.

Huset har sjötomt med egen brygga och båt. På tomten finns också en fotbollsplan och andra utrymmen för uteaktiviteter. Badplats finns på gångavstånd från huset. Inför korttidsvistelse möts vi upp i våra lokaler på Lundagatan 5 i Solna för gemensam bilfärd till Högås. Efter korttidsvistelsen åker vi gemensamt med bil tillbaka till Solna.

Tillgänglighet med allmänna kommunikationer

Pendeltåg till Södertälje Hamn, byte till Mölnbo station, sedan tar man buss sista sträckan.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättningar

Nej.

Personal och kompetens

  • Personalens utbildning: Socionomer, psykolog, fritidsledare, lärare, mentalskötare.
  • Personalens erfarenhet inom verksamheten: Personalen har lång erfarenhet av att arbeta med barn, ungdomar och vuxna med funktionsnedsättningar. Viss personal har som längst arbetat ca 15 år på Stöd och Resurs och har lång erfarenhet av att arbeta på Stöd och Resurs med barn/ungdomar med autismliknande tillstånd.
  • Språkkunskaper: Svenska, engelska, kurdiska/persiska.

Vad vi gör

Inriktning

Korttidsvistelse med övernattning finns i Stockholmsområdet. Här strävar vi efter en bra balans mellan meningsfulla aktiviteter och avkoppling.

Våra permanenta barn- och personalgrupper gör att du träffar samma personer varje gång du är hos oss. På så vis lär vi känna varandra bättre och med hjälp av den tryggheten vågar vi tillsammans pröva nya aktiviteter och finna fler passioner i livet.

Tillsammans med en tät föräldrakontakt skapar kontinuiteten i personalgruppen en plattform för rätt individuellt stöd. En central tanke i vår verksamhet är att alla deltagare ska kunna vara med utifrån sina behov och förutsättningar. Stöd & Resurs korttidsvistelse präglas av tre ledord: trygghet, lust och delaktighet. Hos oss finns vuxna som lyssnar och jämnåriga kompisar att utvecklas tillsammans med. Kompetens och engagemang genomsyrar hela verksamheten och garanterar att ingen lämnas utanför - oavsett om vi ägnar oss åt soliga bad, skidåkning eller mys i spelsoffan. Tack vare verksamhetens bredd och storlek har vi också möjlighet att matcha varje individ med rätt grupp.

Antal platser

15 

Sidan uppdaterades: