Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.
Funktionsnedsättning

Jag behöver sysselsättning på dagtid

Daglig verksamhet, sysselsättning, dagverksamhet och hur du ansöker.

Om du har en funktionsnedsättning som gör det svårt att få ett vanligt arbete kan du delta i olika verksamheter för att få sysselsättning.

Läs om hur du ansöker om sysselsättning och daglig verksamhet.

Daglig verksamhet

Den dagliga verksamheten ska vara så likt ett vanligt arbete som möjligt. Arbetsuppgifterna på den dagliga verksamheten är anpassade efter dina intressen, behov och förutsättningar. Att delta i en daglig verksamhet ska vara både utvecklande, stimulerande och meningsfullt. Daglig verksamhet riktar sig till dig med intellektuell funktionsnedsättning eller autism samt till dig som har fått en hjärnskada i vuxen ålder. För att ha rätt till daglig verksamhet ska du vara vuxen, sakna arbete och inte utbilda dig.

Om du har fått ett beslut om daglig verksamhet enligt LSS kan du själv välja anordnare genom kommunens kundval.

hitta anordnare daglig verksamhet Gå till Jämföraren


Sysselsättning

Sysselsättning vänder sig till dig som har en psykisk funktionsnedsättning. Sysselsättningen ska ha ett meningsfullt innehåll och vara anpassad efter dina behov. Det finns hantverk, arbetsliknande verksamhet inomhus eller utomhus, kursverksamhet och sysselsättning med handledning på en vanlig arbetsplats.

Hitta anordnare sysselsättning Gå till Jämföraren

Dagverksamhet

Dagverksamhet kan beviljas till dig som har demenssjukdom syftar till att ge träning och aktivering samt avlastning för anhöriga. Här hittar du dagverksamheter.

Sidan uppdaterades: