Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Gå och cykla till skolan

Ju fler som går, cyklar eller åker kollektivt till skolan, desto bättre trafiksäkerhet, hälsa och miljö!

Vi vill att fler föräldrar ska hitta alternativ till att lämna och hämta sitt barn med bil. Att gå eller cykla med barnet till skolan är ett bra sätt att grundlägga goda vanor och ett trevligt sätt att umgås. Det bidrar också till att utveckla barnets trafikmognad.

Barn som går eller cyklar till skolan har dessutom lättare att koncentrera sig under skoldagen. Du som förälder kanske också upptäcker att du blir piggare på jobbet efter en morgonpromenad eller cykeltur?

Bilfria veckan - Gå och cykla till skolan

Bilfria veckan genomförs under våren varje år, i år sista veckan i april. Nacka kommun erbjuder cykelservice och banderoller till deltagande skolor. Det är frivilligt för skolorna att delta. Inför skolstarten i augusti förser vi även förskoleklasserna med trafikmaterial, där bland annat fördelarna med att gå och cykla till skolan lyfts.

Säkrare gång- och cykelvägar

Det ska vara säkert och tryggt att ta sig till och från skolan. Nacka kommun genomför därför förbättringar av gång- och cykelvägarna. I arbetet ingår att ta in synpunkter, lyssna in och föra en dialog med representanter för förskola och skola samt föräldrar och barn. Läs mer om Nacka kommuns arbete med trafiksäkerhet.
Trafiksäkerhet i Nacka kommun

Sidan uppdaterades: