Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Utflykter

Vilket är ditt smultronställe? Vill du fika och njuta av den vackra naturen, se på konst eller besöka ett anrikt kallbadhus? Här hittar du en del av vad Nacka har att erbjuda.
Mer tips på vad som finns att göra i Nacka finns på sidan Uppleva och Göra.

Hellasgården

Motionscentral, skridskoåkning, kallbad, pulka och skidåkning, kafé och restaurang. Läs mer om Hellasgården här.

Velamsund

Friluftsgård med elbelyst motionsspår för löpning och skidåkning, badplats, gästbrygga, restaurang och butik. Här finns också rastlokal, omklädningsrum och duschar. Läs mer om Velamsund här.

Nyckelviken

Nyckelviken är Nackas mest populära utflyktsmål. Här finns en bondgård med djur, grill, gröna ytor för picknick, visningsträdgård, växthus och café. På helgerna arrangeras ponnyridning. Läs mer om Nyckelviken här.

Olle Nymans ateljé

Konstnären Olle Nymans ateljé och konstnärshem i Saltsjö-Duvnäs. Här kan du både se konst och besöka restaurang Koloni som ligger i anslutning. Läs mer om Olle Nymans ateljéer här.

Saltisbadet

Saltsjöbadens Friluftsbad byggdes i början på seklet och är ett av få kallbadhus i trä som fortfarande finns kvar på den svenska östkusten. Badet är vackert beläget på Restaurangholmen i Saltsjöbaden. Läs mer om Saltisbadet här.

Svindersvik

Svindersvik är ett sommarnöje från 1740-talet byggt efter ritningar av Carl Hårleman. Här kan du se rokokointeriörer samt besöka det populära kafét Svindersviks brygghus. Läs mer om sommarnöjet Svindersvik här.

Skulptörens verkstad/Renqvist verkstad

I Kummelnäs, Nacka, ligger museet för skulptörens alla hantverkstekniker. Sten, terrakotta, trä, betong, gips och alla olika gjutningstekniker presenteras. Museet ligger i skulptören Torstens Renqvist tidigare verkstad och gården där han bodde ligger intill. Öppettider och mer information.

Sidan uppdaterades: