Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Nacka budgetkontrakt

Budgetkontraktet är ett kostnadsfritt erbjudande till Nackas näringsliv om att delta i en resvaneundersökning för att kartlägga de egna koldioxidutsläppen från transporter.

Utsläppen av koldioxid är en global utmaning där offentlig sektor, näringsliv och privatpersoner behöver arbeta tillsammans om vi ska klara målet att hålla temperaturökningen under två grader. Under hösten 2022 lanserade Nacka ett samarbete med den svenska innovationen CERO där vi tillsammans med det lokala näringslivet vill arbeta för att minska koldioxidutsläppen från transporter i kommunen.

Nacka budgetkontrakt är ett kostnadsfritt erbjudande till dig som företagare med verksamhet i Nacka om att analysera din egen verksamhet via CEROs resvaneundersökning. Undersökningen hjälper er ta reda på hur utsläppsnivåerna ser ut hos er och vilka steg skulle ni kunna ta för att bidra till minskningen av koldioxidutsläppen.

Vill ni veta mer om hur ni kan bidra till att sänka koldioxidutsläppen?

1. Anmäl intresse

Anmäl ert intresse för att få mer information om resvaneundersökningen här. Anmälan innebär inget åtagande.

Länk till anmälan Nacka Budgetkontrakt

2. Gör resvaneundersökningen

Resvaneundersökningen skickas ut till era medarbetare. Det är en digital enkät som tar cirka tio minuter att besvara.

Undersökningen är utformad av CERO. Samma metod har hjälpt över hundra kommuner och företag att sänka sina transportrelaterade utsläpp med betydande nivåer.

Här kan du läsa mer om CERO

3. Minska era utsläpp

Utifrån resvaneundersökningens resultat har ni möjlighet att ta del av ett urval av skräddarsydda aktiviteter som innebär att era utsläppsnivåer minskar. Det är ni på företaget som väljer vilka aktiviteter ni vill åta er för att nå målen. Anmäl intresse via länken ovan så berättar vi mer!

För mer information är ni välkomna att kontakta Emma Östlund, chef för strategiskt klimat- och miljöarbete på emma.ostlund@nacka.se eller telefon 08-718 98 62.

Sidan uppdaterades: