Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Våra övergripande sociala mediekonton

Här beskriver vi hur kommunens övergripande sociala mediekonton används och samlar tips för dig som skapar innehåll som ska gå ut i dessa.

Nacka kommun har kommunövergripande konton på Facebook, Instagram, Linkedin, Twitter, Snapchat och Youtube - varav Twitter är vilande och Youtube används för att visa upp film på nacka.se. Dessa konton sköts av kommunikationsstaben.

Facebook

Här är Nacka kommuns övergripande Facebookkonto.

Primära målgrupper: På Facebook skapar vi innehåll med ett brett spektrum till breda målgrupper. Tanken är att hålla nuvarande och potentiella Nackabor i alla skeenden i livet uppdaterade om vad som händer i kommunen, skapa intresse för specifika frågor, stolthet för kommunen och värna om förtroende.

Fokusområden: Aktuella händelser och information, lyfta Nacka som plats, medborgardialog och kriskommunikation.

Linkedin

Här är Nacka kommuns övergripande Linkedinkonto.

Primära målgrupper: På Linkedin kommunicerar vi främst mot potentiella medarbetare, företagare och andra som är intresserade av hur kommuner jobbar i specifika frågor.

Fokusområden:

  • Hur kommunen jobbar med specifika frågor.
  • Platsannonser.
  • Kommunikation mot företagare

Instagram

Här är Nacka kommuns övergripande Instagramkonto.

Primära målgrupper: Nackabor, potentiella Nackabor

Fokusområden: Med vår Instagram vill vi sätta Nacka som plats i fokus. Flödet ämnar skapa stolthet hos Nackaborna och förtroende hos befintliga och potentiella Nackabor. Vi använder stories för att lyfta upp andra kanaler under Nacka kommun paraplyet och uppmärksamma om aktiviteter i kommunen.

Youtube

Youtube har historiskt sätt använts som ett videobibliotek för att lagra och visa upp filmklipp på nacka.se. I och med att Youtube är baserat i USA så gör vi en tredjelandsöverföring när vi laddar upp filmer där. Det är en väldigt onödig tredjelandsöverföring och vi använder inte heller Youtube på ett strategiskt vis.

Därför har kommunikationsstaben tagit ett beslut att vi ska se över möjligheten att använda någon annan plattform eller verktyg där en tredjelandsöverföring inte sker. För detta ändamål har Mediaflow köpts in. Under 2023 kommer vi att etablera ett videobibliotek på Mediaflow i stället och använda det verktyget för att visa upp filmklipp på nacka.se.

X (föredetta Twitter) och Snapchat

Kommunikationsstaben har ett vilande X-konto/Twitterkonto och ett vilande Snapchatkonto. Med vilande menas att de inte används i dagsläget utan främst finns kvar för att hålla fast vid namnet.

Generella tips för text, foto och film

Sidan uppdaterades: