Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Stöd innan problemen blivit för stora

Att söka hjälp tidigt minskar risken för att ett riskabelt bruk av droger och alkohol utvecklas till ett psykiskt och fysiskt beroende. I Nacka har vi gjort det enkelt för dig att få stöd och hjälp i ett tidigt skede. På den här sidan har vi samlat information om verksamheter och organisationer som du kan vända dig till.

Ungdomsmottagningen i Nacka

Nackas ungdomsmottagning är för barn och ungdomar upp till 22 år. Här kan du få råd och stöd om bland annat psykisk hälsa och levnadsvanor, alkohol, droger och tobak.

Här kan du läsa mer om Ungdomsmottagningen.

Första linjen

Genom Första linjen kan barn och unga med mild till måttlig psykisk ohälsa få stöd. Här kan du också få råd och stöd i ditt föräldraskap, vid svårigheter i familjerelationer eller om ditt barn mår psykiskt dåligt.

Här kan du läsa mer om Första linjen.

MiniMaria

På MiniMaria kan ungdomar som är mellan 13 och 25 år med riskbruk eller missbruk av alkohol eller droger få stöd och hjälp. Även du förälder kan få stöd.

För att komma i kontakt med MiniMaria i Nacka, ring 08-718 76 71.

Här kan du läsa mer om MiniMaria.

Behöver du akut hjälp på kvällar och helger kan du kontakta Maria Ungdom som har öppet alla dagar, året runt. Maria Ungdom når du på telefon 08-123 474 10.

Nacka beroendemottagning

På Nacka beroendemottagning finns en bred kompetens med behandlare som erbjuder råd och stöd i frågor som handlar om alkohol, droger och spel om pengar.

Beroendemottagningen finns på Planiavägen 17 i Nacka och du når dem via telefon 08-718 77 00 eller e-post beroendemottagningen@nacka.se.

Familjecentralen

Familjecentralen erbjuder råd och stöd till föräldrar som har barn mellan 0 och 12.

Här kan du läsa mer om Familjecentralen.

Familjemottagningen

Familjemottagningen är en stödverksamhet som vänder sig till barn, unga, föräldrar och familjer. De erbjuder stöd både individuellt och i grupp.

Här kan du läsa mer om Familjemottagningen.

AA - Anonyma Alkoholister

AA, Anonyma Alkoholister, är en gemenskap där man delar med sig av sina erfarenheter, sina förhoppningar och sin styrka för att tillsammans försöka lösa det gemensamma problemet.

Här kan du läsa mer om Anonyma Alkoholister.

NA - Anonyma Narkomaner

NA är en ideell gemenskap eller förening för dem som har ett allvarligt problem med droger. Här träffas de som tillfrisknande beroende regelbundet för att hjälpa varandra att fortsätta vara drogfria.

Här kan du läsa mer om Anonyma Narkomaner.

Sidan uppdaterades: