Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Bilfria veckan

Bilfria veckan äger rum i månadsskiftet april-maj. Syftet med Bilfria veckan, som är en årlig aktivitet, är att fler barn och föräldrar ska prova andra sätt att ta sig till skolan än att åka bil.

Många som provar att gå eller cykla med barnen till skolan i stället för att ta bilen upptäcker att det faktiskt inte tar längre tid. Bilfria veckan ska vara en insipration och ett tillfälle för alla som har möjlighet att testa ett annat sätt att komma till skolan än med bilen.

Nacka kommun erbjuder alla deltagande skolor cykelservice på skolgården, dit eleverna kan ta sina cyklar. Till exempel kollas och åtgärdas hand- och fotbroms, smörjning av kedja samt justering av sadelhöjd.

Vardagsmotion och en bra start på dagen

Forskningen visar hur viktig vardagsmotionen är, och att elever både blir piggare och gladare, och att de har lättare att koncentrera sig under skoldagen om de fått en promenad eller cykeltur på morgonen.

Alla skolor som deltar i Bilfria veckan får besök av en cykelreparatör som servar barnens cyklar.

Bilfria veckan genomförs i år vecka 16, mellan 15–19 april.

Här kan du som representant anmäla din skola till Bilfria veckan: https://nacka.proofx.se/yVg4THuoxcWtMjmRSm0unA/
Anmälan är öppen till 11 mars.

För mer information, hör av dig till marianne.areskog@nacka.se.

cykelservice

Säkrare gång- och cykelvägar

Det ska vara säkert och tryggt att ta sig till och från skolan. Nacka kommun genomför därför förbättringar av gång- och cykelvägarna. I arbetet ingår att ta in synpunkter, lyssna in och föra en dialog med representanter för förskola och skola samt föräldrar och barn. Läs mer om Nacka kommuns arbete med trafiksäkerhet.
Trafiksäkerhet i Nacka kommun

Sidan uppdaterades: