Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mat och måltider

Måltiden ska vara en trevlig stund på dagen. Maten som serveras på boendet ska vara energi- och näringsanpassad. Om du behöver specialkost ska du få det. Är du i behov av näringsdryck är det en sjuksköterska som ordinerar det. Behöver du en bedömning av en dietist är det boendet som ordnar och bekostar det.

Utevistelser och aktiviteter

Du ska erbjudas olika aktiviteter och möjlighet att vistas utomhus varje dag. Exempel på utevistelse är en promenad eller att sitta på balkongen. Minst två gånger per dag ska du erbjudas gruppaktiviteter. Du ska dagligen erbjudas en individuell aktivitet utifrån dina egna önskemål, till exempel att samtala om aktuella händelser eller att måla naglarna. Om du har önskemål och behov av individuella aktiviteter eller utflykter som tar längre tid, och där personal följer med, ska det erbjudas en gång per halvår. Exempel på sådana utflykter är fika på annan ort, restaurangbesök eller studentmottagning. Utflykterna ska vara inom rimligt avstånd.

Om du behöver bearbeta existentiella frågor och funderingar ska du erbjudas det stöd som passar dig.

Sällskapsdjur på boendet

Äldreboendena har olika regler kring sällskapsdjur på boendet. Några boenden använder sällskapsdjur i vården som en del i att skapa trygghet och trivsel. Boendet kan svara på dina frågor om egna sällskapsdjur och om sällskapsdjur i vården.

Sidan uppdaterades: