Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Invigning av parkstråket i Älta centrumkvarter

Upptäck det nya parkstråket som invigs den 23 maj! Njut av sommarens picknick på de nya parkbänkarna, utmana vännerna i en omgång boule eller låt barnens fantasi utforska området. Här finns något för alla åldrar och intressen.

Välkommen att inviga parkstråket med oss

Mats Gerdau, kommunstyrelsens ordförande, inviger parkstråket i Älta centrumkvarter. Ta med hela familjen och delta i festligheterna!

Vi bjuder alla barn på något gott att äta under evenemanget.

DATUM: Torsdag den 23 maj

TID: 16.30 - 18.00

Om parkstråket i Älta centrumkvarter

Arbetet med parkstråket påbörjades redan under 2023. När hösten kom landade cirka 20 000 växter. En av Nacka kommuns landskapsarkitekter, som varit delaktig i planeringen, Tove Grönwald säger det bäst:

- Planteringarna tar avstamp i Ältas olika egenskaper och blir en mångfald av växtkaraktärer. Vi är fast beslutna att skapa grönområden som inte bara är vackra, utan också främjar biologisk mångfald och är hållbara för vår miljö. Därför har vi valt en bas av inhemskt växtmaterial till det nya parkstråket.

Målet är att dessa grönområden inte bara ska vara en visuell glädje för alla som besöker dem, utan också bli en integrerad del av det omgivande sammanhanget. Det gäller att låta växterna snabbt täcka marken för att minska risken för ogräs. Det är en fin balansakt att låta naturen ta sin plats och utvecklas över tid.

Vår hållbarhetssträvan sträcker sig även till vattenanvändningen, där vi följer principen att använda regnvatten och minimera resursanvändningen. Vi ser fram emot att se dessa grönområden blomstra och växa, och vi hoppas att de kommer att bli en populär tillgång för alla Ältabor och besökare i parken.

Sidan uppdaterades: