Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

  • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Det finns viktig information

Under tisdagen, 26/10, kommer det ske en uppgradering av Nacka24. Uppgraderingen beräknas pågå mellan kl.06:00 och 13:00 och under tiden kan det vara svårt att använda systemet.

Naturkartan visar vägen till pärlor i Nackas fina naturområden. Nackas naturkarta finns både som app och webbplats och är en vägvisare till pärlor i Nackanaturen. Du har nytta av den både när du planerar en utflykt och när du väl är ute.

Med appen hittar du snabbt entréer till naturreservaten och det stora Erstaviksområdet, tips om badplatser, utsiktspunkter och andra intressanta platser. Inspireras av vackra bilder och beskrivningar av vandringsleder och naturområden! Informationen är kopplad till en karta, som också håller reda på var du just nu befinner dig. Och du kan kommentera och dela dina favoritplatser med vänner.

Appen Nackas naturkarta finns för både iPhone och Android.
Vill du i stället vill gå in via webben är adressen www.naturkartan.se/nacka

Funktioner i naturkartan

  • I huvudmenyn får du alla naturreservat, vandringsleder och entréer presenterade samlat.
  • Via sökfunktionen kan du välja olika aktiviteter med hjälp av symboler (vandra, bada...) eller skriva egen text i sökrutan. Du kan kombinera aktiviteterna med faciliteter (till exempel servering, busshållplats, toalett) och snabbt se exempelvis vilka naturreservat som har nära till en busshållplats.
  • På kartan ser du var du själv befinner dig. Via "Se Nackas naturkarta" i startvyn får du fram områden, leder och platser på kartan. Klicka på det du vill veta mer om! Då får du fram en lista med närbelägna platser. Om du har gjort en sökning visas bara de platser du sökt efter, till exempel alla badplatser eller Gröna spåret.

Testa själv! Det finns olika sätt att utnyttja appen, och du trivs kanske bäst med vad du upptäcker själv.

Innehållet kompletteras allteftersom. Du är välkommen att ge förslag på platser du skulle vilja ha med. Du kan skicka ditt förslag till info@nacka.se

Regler för Allmänheten

  • Tänk på att vara aktsam om vår vackra natur!
  • Visa hänsyn till andra besökare och dem som bor och arbetar i områdena.
  • De flesta naturområdena är reservat. Där gäller särskilda föreskrifter.
  • Erstavik är det största naturområdet i Nacka och ägs av en privat markägare som bedriver jord- och skogsbruk. På Erstavik gäller allemansrätten.
  • Läs mer om allemansrätten på Naturvårdsverkets webbplats eller allemansrätten och Erstavik på nacka.se.

Fler naturkartor

Inte bara Nacka satsar på naturkartan. I vårt närområde har Tyresö kommun och länsstyrelsen lanserat sina versioner. För en utflykt till Tyresta nationalpark rekommenderar vi deras utförliga version av naturkartan. Du hittar alla naturkartor på
www.naturkartan.se

Sidan uppdaterades: