Hoppa till innehåll

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

Mitt Nacka

 • …så får du upptäcka spännande evenemang i din närhet.

VAD ÄR PÅ GÅNG?

I november 2016 frågade Smart Kreativ Stad, Stena fastigheter och Nacka kommun en rad konstnärer och kreatörer om de var intresserade av att lämna konstnärliga förslag för att utveckla Fisksätra. Uppdragen handlar om att göra bron, tunneln och fasaderna i Fisksätra mer tilltalande och öka känslan av trygghet. Därtill ska en fontän byggas på torget.

Över 200 konstnärliga förslag kom in, varav åtta har valts ut. Fram till den 10 april 2017 har du som Fisksätrabo möjligheten att rösta fram dina favoriter, som du vill se i området innan årets slut.

VEM KAN RÖSTA?

 • Du som bor i Fisksätra och har postnummer 131 41-131 44.
 • Bor du inte i området, men har stark anknytning till Fisksätra, kan du höra dig för med biblioteket eller Stena Fastigheter. De kan erbjuda extra röstkort. (Kan man gå dit och be om ett kort, eller hur går det till?)

HUR OCH NÄR RÖSTAR DU?

 1. Du får ett röstkort och information om omröstningen i brevlådan den 27 mars 2017.
 2. Förslagen visas i Fisksätra bibliotek den 28 mars-10 april 2017.
 3. Konstnärerna presenterar förslagen på Fisksätra bibliotek den 28 mars kl 16.00-18.00. Alla är välkomna.
 4. Den 28 mars-10 april 2017 kan du rösta på dina favoritförslag på Fisksätra bibliotek. Ta med dig röstkortet.
 5. Varje hushåll får en röst per förslag. Varje hushåll får därmed möjlighet att välja sin favorit när det gäller de konstnärliga förslagen för bron, tunneln, fontänen och fasaderna.
 6. Det ifyllda röstkortet lämnar du i en röd (?) låda på biblioteket. (Hur ser lådan ut och var står den? Måste man gå in på biblioteket för att lämna sin röst?)

Du kan inte rösta via nacka.se

VAD HÄNDER EFTER OMRÖSTNINGEN?

 1. Avtal skrivs mellan respektive uppdragsgivare och konstnär den 18 april 2017. Nacka är uppdragsgivare för den konstnärliga utsmyckningen av gångtunneln och gångbron, Stena och Smart Kreativ Stad för fontänen och fasaden.
 2. De fyra konstnärliga gestaltningarna installeras, invigs och besiktigas senast i december 2017.

Fasad Förslag A Fjäll

Det första som möter besökaren som kommer in i Fisksätra västerifrån är 12 hyreshus med emblematiska fasader. I Katarina Löfströms förslag "Fjäll – Fisksätra Glamour" reflekterar tiotusentals blänkande paljetter på fasaden solen och ger en känsla av vatten som rör sig mot himlen. Det blir en sammansmältning av havet, himlen och husen.

Läs om förslaget

Katarina Löfström presenterar sitt förslag "Fjäll – Fisksätra Glamour" (PDF-dokument, 300 kB)

Se film

Titta på förslaget (1 min 33 sekunder, Vimeo, nytt fönster)

Bilder

Fotokollage av Katarina Löfström. Inklippta bilder på paljettväggar kommer från Radiant Manufacturings webbplats.Sidan uppdaterades: